Húsfeldolgozók építése
A húsfeldolgozókkal szemben az élelmiszeripar a legszigorúbb higiéniai elvárásokat támasztja. Mi ezek figyelembevételével tervezzük és kivitelezzük húsfeldolgozó létesítményeinket. Az általunk használt anyagok és technológia garantálják, hogy épületeink megfelelnek a szigorú hazai és EU-normáknak.
Baromfifeldolgozók
Magyarország világviszonylatban a harmadik helyen, Európában pedig élenjár a pulykahús fogyasztása terén: az 1990-es évek óta megötszöröződtek a hazai fogyasztói igények. Cégünk számottevő tapasztalattal rendelkezik a baromfi-feldolgozás sajátos technológiai igényeinek megfelelő húsfeldolgozó üzemek építésében.
Referenciáink között szerepel például az itthon piacvezető Gallicoop Zrt., mely a magyar pulykaágazat több mint 44%-át termeli ki.
Sertésfeldolgozók
Az élelmiszerek osztályon felüli minőségének biztosítása minden élelmiszeripari beruházás elsődleges célja. A hazai sertés-feldolgozó üzemek hatékonysága a létesítmények építéstechnológiai megoldásainak korszerűségén is múlik.
Szakmai sikereink közül kiemelkedő a Délhús Zrt. alsómocsoládi gyáregységének kivitelezése. Az elkészült létesítmények és az üzembe helyezett technológiai berendezések kapacitásának köszönhetően ugyanis a sertésfeldolgozó üzem Közép-Európa legnagyobb szárazáru üzemeként működik.
Az élelmiszeripar szigorú követelményei szerinti korszerűsítési, átépítési és újraépítési munkálatokat is végeztünk több hazai setés-feldolgozó üzemben, a teljes rekonstrukció ideje alatt biztosítva az egyes üzemegységek zavartalan működését.
Referenciák
A PICK Szeged ZRt. szegedi telephelyén létesített tesztüzem kivitelezését a Szabó Galambos Kft. végezte. A megvalósítás során a Kft. kiemelkedő szaktudásról és rugalmas hozzáállásról tett tanúbizonyságot. A kivitelezés eredményeként egy magas színvonalú épület készül el, mely méltó módon képviseli a PICK elvárásait, és az általa képviselt magas minőséget.
Vörös Zsolt műszaki vezető / technical manager
Gallicoop – harmadszor.
Egy éves munkánkra került pont a Gallicoop szarvasi húsüzemében 2018-ban. A 2017 tavaszán indult beruházás során egy 2000 m2-es húscsomagoló üzemegység és egy raktár felépítését kérte tőlünk a megbízónk. Igaz, a helyszín nem volt ismeretlen számunkra, lévén ez már a harmadik munkánk volt a Gallicoopnál.
A mostani beruházás viszont annyiban különlegesnek számított, hogy nagytisztaságú Hepa szűrővel felszerelt szellőzéstechnikát kellett beépítenünk, amivel a helyiségek között egyedileg vezérelt nyomáskülönbségekkel biztosíthatják a megfelelő légállapotokat.
A sokrétű munka egy évet vett igénybe, de tartani tudtuk a határidőt, így 2018 tavaszán megtörtént az üzemcsarnok átadása.
Átalakítás lakottan
A felújítás, bővítés alapvetően kizökkenti a tulajdonost a megszokott életéből. Hátha még a felújítás, bővítés úgy történik, hogy a lakó közben rendeltetésszerűen próbálja használni az ingatlant! Ez történt a Zádor-Hús Kft. esetében is, ahol már másodszor kérték fel cégünket. Először 2004-ben kaptunk megbízást egy 1000m2-es húsüzem tervezésére, kivitelezésére. 2016-ban bővítésre került sor.
A feladat az volt, hogy a meglévő 2 húsüzem között található szociális blokkra (öltözők, zuhanyzók) fölé egy hasonló funkciójú emeletráépítést végezzünk, ezt követően az alsó szinten húsüzemet alakítsunk ki és nyissuk egybe a már meglévő egységekkel. A feladatot a megrendelő megelégedettségre sikerrel oldottuk meg, így már 2000 m2-esre bővült a Zádor-Hús Kft. húsüzeme.