Húsfeldolgozók építése
A húsfeldolgozókkal szemben az élelmiszeripar a legszigorúbb higiéniai elvárásokat támasztja. Mi ezek figyelembevételével tervezzük és kivitelezzük húsfeldolgozó létesítményeinket. Az általunk használt anyagok és technológia garantálják, hogy épületeink megfelelnek a szigorú hazai és EU-normáknak.
Baromfifeldolgozók
Magyarország világviszonylatban a harmadik helyen, Európában pedig élenjár a pulykahús fogyasztása terén: az 1990-es évek óta megötszöröződtek a hazai fogyasztói igények. Cégünk számottevő tapasztalattal rendelkezik a baromfi-feldolgozás sajátos technológiai igényeinek megfelelő húsfeldolgozó üzemek építésében.
Referenciáink között szerepel például az itthon piacvezető Gallicoop Zrt., mely a magyar pulykaágazat több mint 44%-át termeli ki.
Sertésfeldolgozók
Az élelmiszerek osztályon felüli minőségének biztosítása minden élelmiszeripari beruházás elsődleges célja. A hazai sertés-feldolgozó üzemek hatékonysága a létesítmények építéstechnológiai megoldásainak korszerűségén is múlik.
Szakmai sikereink közül kiemelkedő a Délhús Zrt. alsómocsoládi gyáregységének kivitelezése. Az elkészült létesítmények és az üzembe helyezett technológiai berendezések kapacitásának köszönhetően ugyanis a sertésfeldolgozó üzem Közép-Európa legnagyobb szárazáru üzemeként működik.
Az élelmiszeripar szigorú követelményei szerinti korszerűsítési, átépítési és újraépítési munkálatokat is végeztünk több hazai setés-feldolgozó üzemben, a teljes rekonstrukció ideje alatt biztosítva az egyes üzemegységek zavartalan működését.
Referenciák
A PICK Szeged ZRt. szegedi telephelyén létesített tesztüzem kivitelezését a Szabó Galambos Kft. végezte. A megvalósítás során a Kft. kiemelkedő szaktudásról és rugalmas hozzáállásról tett tanúbizonyságot. A kivitelezés eredményeként egy magas színvonalú épület készül el, mely méltó módon képviseli a PICK elvárásait, és az általa képviselt magas minőséget.
Vörös Zsolt műszaki vezető / technical manager
Gallicoop – harmadszor.
Egy éves munkánkra került pont a Gallicoop szarvasi húsüzemében 2018-ban. A 2017 tavaszán indult beruházás során egy 2000 m2-es húscsomagoló üzemegység és egy raktár felépítését kérte tőlünk a megbízónk. Igaz, a helyszín nem volt ismeretlen számunkra, lévén ez már a harmadik munkánk volt a Gallicoopnál.
A mostani beruházás viszont annyiban különlegesnek számított, hogy nagytisztaságú Hepa szűrővel felszerelt szellőzéstechnikát kellett beépítenünk, amivel a helyiségek között egyedileg vezérelt nyomáskülönbségekkel biztosíthatják a megfelelő légállapotokat.
A sokrétű munka egy évet vett igénybe, de tartani tudtuk a határidőt, így 2018 tavaszán megtörtént az üzemcsarnok átadása.
Átalakítás lakottan
A felújítás, bővítés alapvetően kizökkenti a tulajdonost a megszokott életéből. Hátha még a felújítás, bővítés úgy történik, hogy a lakó közben rendeltetésszerűen próbálja használni az ingatlant! Ez történt a Zádor-Hús Kft. esetében is, ahol már másodszor kérték fel cégünket. Először 2004-ben kaptunk megbízást egy 1000m2-es húsüzem tervezésére, kivitelezésére. 2016-ban bővítésre került sor.
A feladat az volt, hogy a meglévő 2 húsüzem között található szociális blokkra (öltözők, zuhanyzók) fölé egy hasonló funkciójú emeletráépítést végezzünk, ezt követően az alsó szinten húsüzemet alakítsunk ki és nyissuk egybe a már meglévő egységekkel. A feladatot a megrendelő megelégedettségre sikerrel oldottuk meg, így már 2000 m2-esre bővült a Zádor-Hús Kft. húsüzeme.
2000-ben az általunk generálkivitelezésben épített 1600 m2-es húsfeldolgozó üzem bővítését is társaságunk nyerte el. A meglévő üzemépülethez csatlakozó érlelő-, csomagolóépületet és irodaházat építettünk. A megvalósítás fővállalkozás keretében, AVOP pályázati pénzek bevonásával, az uniós normák magas szintű betartásával, kulcsra kész kivitelezés formájában történt. Érlelő és csomagoló épület Az érlelő- és csomagolóépület 1130 m2 alapterületű. Földszinti részében a magas tárolást lehetővé tevő fagyos és hűtő tároló helyiségek, az árukiadó valamint a csomagoló üzemrész található. A teherlifttel kiszolgált, 870 m2-es emeleti szinten pedig érlelő- és füstölő klíma kamrákat és gépészeti helyiségeket alakítottunk ki. Az épület előre gyártott vasbetonváz-szerkezetű, külső trapézlemez-burkolatú. A belső térelhatárolást lakkozott, illetve - a klímakamrák tekintetében - rozsdamentes fegyverzetű szendvicspanelekkel oldottuk meg. A nyílászárók kiváló minőségű, német márkájú, rozsdamentes szerkezetű hűtőajtók. A kiemelt szintű épület padlója szórt acélszálas technológiával készült, műgyantabevonattal. A hűtéstechnikai kiszolgálást R404A hűtőközegű csoportaggregátor biztosítja. A beépített épületgépészeti rendszerek a mai csúcstechnikát képviselik. Irodaépület A húsüzem adminisztratív kiszolgálására 260 m2 alapterületű, kétszintes irodaépületet építettünk. Az utca felőli homlokzat lezárására strukturált üvegfal készült. Az igényes belső kialakítás belsőépítészeti tervezés eredménye.
Fővállalkozásban valósítottuk meg a 5000 m² alapterületű korszerűtlen húsfeldolgozó üzem teljes rekonstrukcióját, külső infrastruktúra fejlesztését, úgy, hogy az üzem nagy része a kivitelezés alatt zavartalanul üzemelt. Érdekessége még az építkezésnek, hogy a több épületből álló régi üzem teljes egésze új, könnyűszerkezetes tető alá került.
Fővállalkozásban kiviteleztük a közel 1100 m2 alapterületű húsfeldolgozó üzemet, amelyet a tervezéstől kezdve a régi üzem elbontásán át, kulcsátadásig terjedően vállaltunk. Feladatunk volt az EU- és a hazai élelmiszer-higiéniai normák teljesítése, az osztályon felüli minőség és a szigorú pályázati feltételek teljesítése is.
A 2626 m2 alapterületű húsüzem hőszigetelési munkáit mi végeztük 10.000.- m<>sup2 szendvicspanel felhasználásával amely tartalmazta az összes válaszfal és mennyezeti panel szerelését a szükséges függesztő szerkezettel együtt valamint a 78 db hűtőajtó szerelését is.




































